Bocsásson meg, Maga hülye?

Zsigó Róbert képviselő a Fidesz nevében azt követeli, "Karácsony Gergely hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét", Bárándy Pétert. Mert: "Elképesztőnek tartjuk, hogy az MSZP volt igazságügyminisztere védi őt, sőt az elsőfokú ítélet után még enyhítésért is fellebbezett". Szerinte ezáltal Bárándy és (ha nem hívja vissza) Karácsony és az MSZP is terroristának számít.

Az Ahmed H.-ügy tartalmától függetlenül volna itt néhány kérdés: 1.) Zsigó szerint helytelen, hogy a perekben minden vádlottnak jár védő? No pláne, ha még fellebbez is? 2.) Úgy gondolja, hogy a védő ugyanabban bűnös, mint amivel a vádlottat gyanúsítják? Az apagyilkos védője maga is apagyilkos, a tolvajé tolvaj, a zavart elméjűé zavart elméjű? Ha a hasonlóság kötelező, Zsigónak -bármely peres ügye akad- nem lesz könnyű ekkora kockázatot vállaló ügyvédet találnia. 3.) Milyen jogköre van szerinte Karácsonynak Bárándy fölött, aki egyik pártnak sem tagja? Vagy úgy véli, hogy mindenki, aki neki és pártjának nem tetszik, a Gonoszak légiójának katonája, ahol Karácsony a tábornok?  4.) Az utolsó kérdést én nem is merném feltenni, ezért inkább idézek egy (emlékem szerint skandináv) képviselőnőt, aki így fordult az előtte szólóhoz: "Nem áll szándékomban ítéletet mondani vagy rosszízű megjegyzést tenni, csak tudni szeretném annak érdekében, hogy megfelelően reagálhassak az Ön által elmondottakra, tehát ha még annak tűnhet is, akkor sem sértésnek szánom a kérdést, bocsásson meg, Maga hülye?"

2018. March. 20. 14:53

Semjén tönkretette a produkciót

Nincs mese: elérkeztünk a kampány elnémethszilárdosodó korszakába. Ez azt jelenti, hogy mostantól minden kormánytagnak úgy kell viselkednie, ahogy szerintük "a nép egyszerű gyermeke" teszi.

Az már önmagában sértő, hogy azt feltételezik, a "nép" tahó és ostoba, értelmes beszéd helyett a vaskos kiszólásokat díjazza, egy kis magyarkodással leöntve bármit elfogyaszt. Ezért a kampányfinisben minden fideszes politikusnak el kell játszania: ugyanúgy gondolkodik, érez, eszik-iszik, mint az (általuk elképzelt) átlagember. A sugallat világos: ha őket választjuk, szinte magunkat választjuk, míg az ellenzék nemcsak nemzetidegen, hanem népidegen is. Németh Szilárdot eleve erre tartják, de most muszáj népfit alakítania azoknak is, akik eddig inkább eleganciában utaztak. Lázárra most úgyis pikkel a miniszterelnök: büntetésül muszáj volt kiutaznia a bécsi külvárosba hülyeségeket beszélni, sőt: itthon eljátszania, hogy akár az utcán is könnyítene magán. A népiesedés kísérletének már többször nekiugrottak. 2011-ben meghirdették, hogy mostantól "munkaalapú társadalomban" élünk, a jövő a dolgozóké. Csakhogy ezt kipukkasztották a vagyonbevallások a nyilván nem egy élet munkájából összespórolt, rugalmasan táguló villákkal. De kifulladt a 2015-.ben elkezdett "keményen dolgozó kisember"-szöveg is: jött Rogán helikoptere, Mészáros havonta duplázódó vagyona - nesze neked kisember. Maga a miniszterelnök is bedobta magát: külsőt változtatott (azt mondják, Habony tanácsára), a korábbi jól szabott öltöny-mellény helyett gyakrabban láttuk kockás ingben kolbászt tölteni, kigombolt nyakkal, nyakkendő nélkül családokat látogatni, neonzöld ingben politikai pikniken kvaterkázni. Mintha a cimboránk lenne. De most meg Semjén tette tönkre a produkciót. Azért helikopterrel rénszarvasra vadászni mégsem nevezhető általános népi szórakozásnak.. Már látom, Orbánnak muszáj lesz újra egy kis szotyolázással egyenlítenie. Jöhet megint "A fehérvári huszárok", a házipálinkával koccintgatás. Csak most ne vőm urammal, ha szabad kérnem..

2018. March. 11. 06:14

Már tuti felépítjük a kerítést a nyugati határon is

Nemrég fejezte be huszadik lelkesítő évértékelő beszédét a miniszterelnök. Részemről tényleg föllelkesültem. Legjobban attól, hogy most már tuti felépítjük a kerítést a nyugati határon is. A helye még úgyis megvan. Kiderült t.i., hogy "a veszély most Nyugatról fenyeget", a déli határt már megvédtük a muszlimoktól a kerítéssel.

De amilyen pechünk van, közben meg a Nyugat iszlamizálódott, "Nyugat-Európa és Közép-Európa fejlődése elkanyarodott" Nem tudom, nem jönnénk-e ki olcsóbban, ha egyből az egész országot körbekerítenénk: "Körben áll egy országka, Lássuk, ki lesz a párja". Előre megmondom, senki, mert páratlanok vagyunk. A beszédben pl. elhangzott, hogy "a magyarokat a szerénység jellemzi". Ennek jegyében rögtön meghallgathattuk a beszámolót a hihetetlen sikerekről, és a köszönetmondást mindezekért Matolcsynak, Fazekas Sándornak, Balognak. (Tényleg, köszike a közpénzjelleg elvesztéséért, a földmutyiért, a komplett egészségügyért és oktatásért, bár utóbbiakról valamiért most nem esett szó.) Szintén a szerénységet illusztrálandó, kiderült, hogy mi buktattuk meg Schulzot, Renzit, Milanovicsot és az osztrák kancellárt is ("belénk tört a foguk"), sőt az ENSZ-t is mi hoztuk létre, de benne sajnos csalódnunk kellett: "Nem azért hoztuk létre az Egyesült Nemzetek Szövetségét, hogy szembeforduljon velünk". Az nem lepett meg, hogy mi védjük meg a kereszténységet (úgy emlékszem, már a tavalyi beszédben is megvédtük), de most még nehezebb lesz, mert a miniszterelnök szerint a négerek nagyon szaporodnak. Már az eddigi migránsok is megérték a pénzüket, de most jönnek ezek is, nemcsak muszlimok, de még feketék is, jesszus!  Szerencsére az ellenzéki pártok reménytelen lúzerek, csak gyűlölködnek, pedig az csúnya dolog, fáj is ez a miniszterelnöknek. Pláne kár a Jobbikért, az "egy szebb napokat is megért nemzeti párt". (Szépek is voltak azok az egykori napok, gárdamellényben!) A kamera szívesen pásztázott a hallgatóságban. Érdekes, Tiborczot valahogy nem mutatták.Tudja valaki véletlenül, hol ült?

2018. February. 18. 18:04

Orbán a hamiskártyás

Tavaly ilyenkor is Visegrádon tartott frakcióülést a Fidesz. Arról a miniszterelnök feltett az oldalára egy képet, amelyen az esti lazább órákban képviselőkkel ultizik. Akkor vesztett, a hírek szerint Font Sándor nyert (ügyes játékos másban is). Idén - nem is csak ultiban- a kormányfő nyerni akar, ezért ismét játszott kicsit a kártyáival.

Az is érdekes,milyen kártyalapokat húzott elő, és az is, hogy melyeket tüntetett el rutinos hamiskártyásként.  Ki nem ejtette a száján pl. az ELIOS Zrt nevét, pedig a vejéhez kapcsolódó botrányoktól zeng az ország. Előbb-utóbb be kell majd áldozni egy bűnbakot. Lehet totózni, Simicska lesz-e az (1-es) - csak sajnos ő Orbán pénztárnoka volt abban az időben, amikor szerepe volt a cégnél -, a trónkövetelőnek gyanított Lázár (2-es), vagy esetleg maga Tiborcz (X). Olvastam arab diktátorokról, akik simán lecsukták a fél rokonságot. Persze Soros lenne a legjobb, de ezen még kicsit dolgozni kell. De jöttek a kártyatrükkök is. Megcsillogtatta a reményt, (hopp egy kártyalap a jobb kabátujjból), hogy felfalják a média még hátralévő részét ("nagyon jó, hogy sikerült független sajtót szervezni, de van még teendő"). Aztán arra is, (újabb kártya a bal kabátujjból, taps), hogy az MSZP kiesik, vagy elviszi a cica. Régi álom: már az Alaptörvényben célozgattak a jogi lehetőségre akár a párt betiltásához..(Nem érdekes, ki maradna képviselet nélkül, azok úgyis nyuggerek és panelprolik, mint korábban készségesen tájékoztattak erről, csak szegény Bözsi néninek nem szóltak.) A legjobban mégis a baljós mondat tetszett: "Egy zsarolható kormány fel fogja adni a nemzet ügyét." A zsarolható kormány már megvolna. Csak azt nem értem, mi az, hogy "fogja"?

2018. February. 16. 12:46