A "nagy vadász" meghódítja Amerikát is

2018. március 13. 12:56

A vele szemben felhozott korrupciós vádak megválaszolása helyett már inkább csak Amerikába menne vadászni Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettesről a Magyar Nemzet írta meg, hogy egy állami közmegrendelésekből busásan részesülő vállalkozó, Farkas József fizette ki az éveken át eltitkolt svéd luxus vadásztúráit. Semjént viszont nem hozták zavarba az erősödő korrupciós vádak - írja a Népszava. Hétfő délután érdemi válasz helyett már csak egy videót tett fel a Facebook-oldalára, amelyen a Parlamentben fogadta az éppen itt járó Paul Babaz-t, a Safari Club International (SCI) vadászati világ-és lobbiszervezet elnökét, aki amellett, hogy méltatta Semjént a „nagy vadászt és természetbarátot” meghívta magához vadászni az Egyesült Államokba, amit Semjén egy mosolygós jellel kommentált.

Pedig csöppet sem könnyed a vád: a Magyar Nemzet szerint Semjén 2012 óta jár ki titokban Svédországba vadászni jávor-és rénszarvasra, siketfajdra és az alkalmanként 4-5 millióba kerülő kiruccanások árát a kiadóvállalatot és szállodákat üzemeltető Farkas utalta át, akinek a cégei több tucat állami közbeszerzést és 530 millió forintnyi európai és állami támogatást kaptak meg.

A lap most egy újabb fényképet is közöl, ahol két, frissen elejtett siketfajd mögött pózoló Semjén mellett Farkas József áll. Kinti vadászati prospektusokból tudni lehet, hogy a siketfajd vadászatért is 1700-2300 euró közötti összeget kell leszurkolni, két madár kilövése összesen bőven több mint egymillió forintba kerül. Semjén ismert jövedelme viszont havonta csak 1,1 millió forint.

Forrás: Népszava / Sztárklikk